Méhészkedés, valamint méhek be- és kiszállításának bejelentése

 

 

 

 

 

 

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet értelmében a méhészkedést (méhtartást) minden év február végéig, az újonnan kezdett méhészkedést pedig e tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél, aki a méhészt nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartást folyamatosan vezeti. (Méhtartás bejelentő lap)

Amennyiben a méhek állandó tartási helye nem a méhész lakóhelyével összefüggő területen (udvarban, kertben stb.) van, a méhész köteles a méhek tartási helyén a nevét, lakcímét, telefonszámát, a tartási helyen lévő méhcsaládok számát egy legalább 40*30 cm nagyságú táblán jól látható módon feltüntetni.

A méhek kiszállítását a kiszállítást megelőző, beszállítását annak megtörténtét követő hetvenkettő órán belül be kell jelenteni az önkormányzat jegyzőjének.

Beszállítás esetén a bejelentést a rendelet 3. számú melléklete alapján kiállított nyomtatvány (a nyomtatvány a Bejelentő lap –ra kattintva letölthető) Maglód Város Önkormányzat jegyzőjéhez ajánlott levélként történő megküldésével, vagy az ügyintézőhöz történő személyes eljuttatásával kell teljesíteni. A bejelentő laphoz kérjük az állatorvosi igazolás fénymásolatának csatolását.

A nyomtatvány Igazoló szelvényét a jegyző - a teljesítés módjától függően - a méhész lakóhelyére küldi meg vagy személyesen adja át.

A kijelentést a rendelet 4. számú melléklete alapján kiállított nyomtatványon (a nyomtatvány a Kijelentő lap – ra kattintva letölthető) kell teljesíteni személyesen, vagy annak ajánlott levélként történő megküldésével.

A vándoroltatás befejezése után a méhész köteles a hazatelepülését a hatósági állatorvosnál és a jegyzőnél hetvenkettő órán belül bejelenteni.

Ügyintéző:

Dobronyi Szilvia (Műszaki és Beruházási Iroda)

Tel: 06-29-525-342

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login