Kiemelt fontosságú közlekedésfejlesztés

Kiemelt fontosságú közlekedésfejlesztés

Tabányi Pál polgármester meghívására Maglód adott otthont a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. megbízásából készülő új elkerülő és az autópályákhoz csatlakozó úthálózat projektindító egyeztető tárgyalására.

Jelen voltak a szomszédos települések polgármesterei, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a NIF Zrt. munkatársai, a tervezői munkát végző ÚT-TESZT Kft. munkatársai a Magyar Közút Kft. képviselői és a MÁV Zrt. munkatársai is.

 

A tervezet szerint Maglód fejlesztési területén déli fejlesztési területének középpontjából háromágú úthálózat épül, melynek egyik vége az M0 ecseri csomópontjánál a másik vége az M4-es autóút üllői csomópontjánál a harmadik vége a Gyömrőre vezető 3111 sz. úton kialakuló körforgalmi csomópontjában lesz. Az ÚT-TESZT Kft. a jövő év második felére készíti el az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációt.

A fejlesztés célja az érintett települések gazdasági, kereskedelmi, ipari fejlesztéseinek a lakosságra nézve, minél kisebb környezeti ártalommal járó közúti infrastruktúra biztosítása. Nem mellékesen ez a fejlesztés nagymértékű gépjárműforgalomtól tehermentesíti városunkat, mivel a szomszédos Gyömrő Maglód lakott területét elkerülve, a fejlesztési területünkön keresztül, direkt közúti kapcsolatot kap az M0-ás körgyűrűhöz.

A gyömrői szabályozási tervben a maglódi Határ út mellé tervezett 31-es elkerülő út nyomvonala helyett, maglódi kérésre a lakott területtől jóval távolabb fekvő Barátság kőolajvezeték mellé kerül tervezésre az új útszakasz, amely vasút feletti felüljárón folytatódik a déli iparterület irányába.

Ezzel a közlekedési infrastruktúra fejlesztés előkészítésével párhuzamosan folyik a 31. sz főút elkerülő szakaszának tanulmányterv készítése is, remélhetőleg ez a fejlesztési cél is mielőbb megvalósul és további tranzit forgalom csökkentést eredményez városunk belterületén.

 

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login