ÁTADÁSRA KERÜLT A VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT!

A rendezvényen ünnepi megnyitó beszédet tartott Tabányi Pál polgármester, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő,és Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Tóth István zongoraművész és Kostyák Attila hegedűművész maglódi táncrendet és Bartók Béla Este a Székelyeknél című dallamokat adták elő. Majd az egyház vezetői megszentelték, megáldották az új épületet és dolgozóit. Végül az ünnepélyes szalagátvágás után a látogatók bejárhatták az épületet.


2017 végén az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című pályázat keretében lehetőséget kaptunk, és végre lehetőségünk nyílt arra, hogy kiléphessünk a Rákóczi utcai szűkös, zsúfolt, zsákutca végén elhelyezkedő, néhány parkolóval rendelkező, tovább nem bővíthető egészségházból. 197 448 222,- Ft támogatási összeggel, mely mellé 10 392 012,- Ft önrészt vállaltunk de végül 126.400.000 Ft önkormányzati hozzájárulással valósult meg a ma átadásra kerülő VÁROSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT. Nagyot álmodtunk! Átadhatjuk az orvosoknak,
asszisztenseknek és legfőképp a maglódi lakosoknak. Néhány információ az intézményről tudni lehet. Mintegy 3500 nm-es telken, egy 405 nm-es intézmény 24 férőhelyes parkoló amivel elsőként szembesülünk. A modern, impozáns épületet, Horváth Zoltán építész tervezte. Az intézmény belül két részre,házorvosi és fogorvosi részre van osztva. 4 háziorvosi rendelő kapott helyet, mindegyik rendelő külön asszisztenciával, vetkőzővel. Mivel a IV. körzet háziorvosa Márton Éva a Katona József utcai rendelőben marad, így ezzel lehetőségünk is nyílt egy 5. körzet kialakítására. A háziorvosi rendelők mellett mintaadó és vérvételi helyiség is található, ahol Únyi Zsuzsanna belgyógyász főorvos doktornő fog rendelni péntek délelőttönként. Külön prevenciós helyiséget is kialakítottunk, ahol lehetőség van betegségmegelőző előadások, programok szervezésére. Ez a felnőtt háziorvosi egység üvegajtóval van leválasztva a két fogorvosi rendelőtől, ezzel is elősegítve, hogy az egészséges páciensek ne egy váróban üljenek a betegrendelésre érkezőkkel. A két fogorvos eddig egy rendelőn kellett osztozzon, most két külön rendelőben külön raktár helyiségekkel, 1 röntgen helyiséggel, sokkal komfortosabban tudják fogadni és ellátni a hozzájuk érkezőket. Az íves épületben, a hosszú azonban széles váróban a hatalmas ablakfelületeknek köszönhetően világos, tágas, mégis árnyékolt helyen várakozhatnak az ide érkezők.
Az épület természetesen akadálymentes. Bízunk benne, hogy ez a szívvel lélekkel megálmodott és megvalósított intézményt mind az orvosok, asszisztensek, mind a betegek a legnagyobb megelégedéssel használják majd. "Az alap infrastruktúrát megteremtettük, a színvonalas helyszín biztosításával, most már az orvosokon a sor, hogy belakják az épületet és sikeres gyógyító munkát folytassanak a maglódi betegek megelégedésére."- Tabányi Pál polgármester-

Dr. Papp László már az új rendelőben fogadja a betegeit, október elsejétől Dr. Tóth Andrea (a leendő V. körzet doktornője) helyettesíti 2 hónapon keresztül, majd Dr. Farkas László veszi át a praxist.
Dr. Simon József, október 12-től fogadja új rendelőjében a betegeket.
A fogorvosaink közül elsőként Dr. Tóth Éva költözik, ő október 5-én már szintén ide várja a pácienseket és végül október 19-től már Dr. Szabó Ilona is itt fogadja a fogászati ellátásra érkezőket.
Az intézmény központi telefonszáma: 0629/ 324 224

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login