2016: komoly ipari fejlesztés

„Komoly ipari fejlesztést hozott 2016 Maglódnak” címmel jelent meg Pest Megye Lapja decemberi számának 9. oldalán egy összefoglaló Pásztor Diána tollából, amit teljes egészében közlünk:

 

Autóalkatrészeket gyártó üzem, új utak élénk kulturális élet jellemezte 2016-ban Maglódot. Annak ellenére, hogy nem sikerült minden tervet maradéktalanul véghezvinni. Tabányi Pál polgármester számos pozitívumot sorakoztatott fel a végéhez közeledő esztendő eseményeinek értékelésekor.

– Idén 1,2 milliárd forintos költségvetéssel terveztünk, s kiemelt figyelmet szenteltünk a lakossági életminőség javításának. A ciklus végéig szeretnénk megvalósítani egy olyan útfelújítási programot, melynek eredményeként Maglód valamennyi útja szilárd burkolatot kap. Ebben az évben tíz útra került volna sor, ám végül ennek csak a fele valósulhatott meg – kezdi visszatekintését a település vezetője, akinek elmondása szerint az új pályázatok által igényelt önerő, s az iskolai szükségtanterem létesítése is komoly kiadást jelentett. A fejlesztésekről nem mondanak le, a kimaradt utakat tavasszal felújítják.

A legnagyobb eredmény kétségkívül az EKK Eagle Industry Hungary Kft. autóalkatrész-gyártó üzemének áttelepülése Pécelről, mely az első komolyabb ipari fejlesztés Maglódon. – A cég által fizetett iparűzési adó a gyümölcsüket 2017-ben meghozó pályázatok mellett komoly forrásokat biztosít majd, így lehetőségünk adódhat régi adósságunk „törlesztésére”: egy bölcsőde építésére. Emellett a vállalkozói infrastruktúra fejlesztésére is számítunk a következő évben.

Az 56-os Emlékbizottság által kiírt pályázaton nyert forrásból új emlékművet is avattak a településen, mely helyi művész alkotása. Emellett két program, az Apáink nyomdokain – Kárpát-medencei magyar találkozó és a Vermesy Művészeti Napok is bekerült a Pest Megyei Értéktárba. – Nagy számban működnek civil szervezeteink, melyek a művelődési házunkkal együtt működésben számtalan programot valósítanak meg. Mazsorettjeink rendszeresen Európa-bajnokként térnek haza a külföldi megmérettetésekről, élénk kulturális élet jellemzi a várost, s e tekintetben mindenképp sikeres évet hagyunk magunk mögött – tette hozzá Tabányi Pál. 

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login