Tájékoztató a kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiség jogszerű igénybevételéhez felhasználható hatósági bizonyítvány kiállításának 2023.01.10 napjától életbe lépő változásairól

 

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet 7/A. § (1) bekezdése szerint:

„(1) Ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő lakóépületben, ingatlanon, ingatlan-együttesben, vagy az önálló mérési pontot (felhasználási helyet) képező, a társasház alapító okirata szerinti társasházi albetéten belül több, de legfeljebb négy, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: OTÉK) 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység (a továbbiakban: lakás rendeltetési egység) található, a települési önkormányzat jegyzője (a továbbiakban: eljáró hatóság) kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki mérési pontonként (felhasználási helyenként) a lakás rendeltetési egységek számáról.  

Bővebben: Tájékoztató a kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiség jogszerű igénybevételéhez felhasználható...

2023. év január 1. napjától a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is meg lehet fizetni

Tisztelt Adózóink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. év január 1. napjától a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. A Korm. rendelet által biztosított új lehetőség – elsősorban az említett cégek számára - megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését.

A devizában történő befizetés lehetősége minden cég számára elérhető.

Bővebben: 2023. év január 1. napjától a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is meg...

Változott a közvilágítás meghibásodással kapcsolatos bejelentés

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a jövőben már NEMCdc Network Hungary Kft. foglalkozik a maglódi közvilágítás meghibásodásokkal, kérjük őket NE keressék ezzel kapcsolatban.

Lakossági bejelentéseiket a Maglód Projekt Kft. honlapján, az alábbi közvetlen linken tudják megtenni:

 

Közvilágítás hibabejelentés

„Gondolj rám a Donnál is, Magyar Haza!” – Megemlékezés Maglódon a Doni áttörés 80. évfordulóján 2023. január 12-én, csütörtökön délután 4 órától az evangélikus temetőben álló II. világháborús emlékoszlopnál.

 

Az utolsó pillanatfelvétel -

Halott csönd kószál a sírok között,/ Szél markol havat a keresztek között,/ Jég csendül a rohamsisak peremén,/ Mi nyugszik a sok fejfának tetején. /// Tegnap sok bajtársam harcolt mellettem,/ De mára legtöbbjüket eltemettem./ A föld mindnyájukat befogadja,/ S hantjával jóságosan eltakarja. /// Ám mit súg a halott csönd az anyáknak,/ Mit vihet haza a szél az árváknak,/ Mily hang csendülhet a hitves szívében,/ Mi tartja meg őt hazaváró hitében? /// S miközben gondolatom ideér,/ Testem a hómezőn lassan már nem él,/ Soha többé nem jutok már haza,/ Gondolj rám a Donnál is, Magyar Haza! - (Ismeretlen katona-költő verse)

Bővebben: „Gondolj rám a Donnál is, Magyar Haza!” – Megemlékezés Maglódon a Doni áttörés 80. évfordulóján...

Dr. Szabó Ilona 2023. 01.09-01.13-ig szabadságon lesz

Tájékoztatjuk a tisztelt Betegeket, hogy dr. Szabó Ilona 2023. január 9-13. között szabadságát tölti.

Sürgős esetben dr. Verasztó Mihály Ecseren, és dr. Tóth Éva Maglódon helyettesítenek, saját rendelési idejükben.

Áldott Ünnepeket!

Összevont jelentés a 2021. évi személyszállítási közszolgáltatási tevékenységről

Összevont jelentés a 2021. évi személyszállítási közszolgáltatási tevékenységről

Maglód Város Önkormányzata, mint ellátásért felelős – a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 5.§ (5) bekezdése, valamint az 1191/69/EGK és az 1107/70/EGK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 1370/2007/EK rendelete 7.cikk (1) bekezdése alapján – az alábbi összevont jelentést teszi közzé a 2021. évi helyiszemélyszállítási közszolgáltatási tevékenységéről:

 icon Összevont jelentés 2021

Tájékoztató a kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiség jogszerű igénybevételéhez felhasználható hatósági bizonyítvány kiállításáról

 A cikk frissítésre került, az alábbi linken érhető el: http://maglod.hu/index.php/hirek-esemenyek/2410-tajekoztato-a-kedvezmennyel-elszamolt-foeldgazmennyiseg-jogszeru-igenybevetelehez-felhasznalhato-hatosagi-bizonyitvany-kiallitasanak-2023-01-10-napjatol-eletbe-lepo-valtozasairol

 

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login