Polgármesteri tájékoztató 2018. augusztus

Az augusztusi hónap a nyári szünet ellenére is aktívnak bizonyult a városi fejlesztések tekintetében. 78 millió forintos pályázati forrásból a Rudolf, Táncsics és Bem utcák csapadékvíz elvezetését tudjuk megoldani. A közbeszerzési folyamat elindult, a beruházások jövő év első felére fognak megvalósulni. Elindult az egészségház építésére az új közbeszerzési eljárási kiírás, reményeink szerint október közepére átadhatjuk a munkaterületet a kivitelezőnek és 2019 év végén megkezdheti működését a 4 háziorvosi szolgálat és a két fogorvosi szolgálat az új intézményben.

A tavalyi évben pályázati keretből felújított iskolaépületek után, utolsó momentumként a központi iskola tetőszerkezetét újítja fel a város saját forrásból. A kivitelezés terveink szerint, a szeptemberi iskolakezdésre elkészül. A nyár folyamán a „nyaralósi” iskolaudvaron elkészült a kosárlabda pálya, illetve a Kisfaludy utca és József Attila körúti szakaszon kialakításra került további 10 parkolóhely. Így a közintézmények, óvodák után az össze iskolaépületünk is megújult. Folyamatban vannak az állami beruházásból megvalósuló új iskola előkészítő munkálatai is.

Városi ünnepség keretében átadásra kerültek a városi kitüntetések. Díszpogári cím adományozásával köszönte meg a képviselő-testület Balog Zoltán  miniszteri biztos, közösségépítő és a város fejlődéséért tett munkásságát.  A kitüntetésekről bővebben ide kattintva olvashatnak.

 

 

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login