Polgármesteri tájékoztató 2018. március

A képviselő testület elfogadta a 2018 évi közbeszerzési tervet, ami a bölcsőde-, az egészségház-beruházáshoz, és az útépítésekhez szükséges. A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” pályázati felhívás keretében, MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Felszíni csapadékvíz elvezetése Maglódon” című pályázata 78 459 565 Ft támogatásban részesült. A támogatási összegből az önkormányzat a BEM, a TÁNCSICS és RUDOLF utcák felszíni csapadékvíz elevezetését oldja meg, részben szikkasztott, részben burkolt felszín alatti víz elvezetéssel.

A képviselő testület döntése alapján, az önkormányzat kezelésébe veszi az épülő ceglédi vasútvonal maglódi területen készülő felüljáróját.

Sürgősségi eljárásban szavaztunk a bölcsődeépítéshez szükséges önerő biztosításáról. A pályázat kiírása utáni áremelkedés teszi szükségessé a saját forrás bevonását. A támogatás 399,879 millió Ft-ján felül a legalacsonyabb árat kínáló Gomép Kft. ajánlatához bruttó 53,795 millió Ft kiegészítésre van szükség. A bölcsődéhez kapcsolódóan, a képviselők a Hargita köz folytatásában elhelyezkedő, árverés alatt álló szántó 5000 m2-nyi részének kisajátítását kezdeményezték, azért, hogy a most épülő bölcsőde mellett a túlzsúfolt körzetben pihenésre alkalmas zöldövezetet tudjunk kialakítani.

Elfogadták a Rescue-Med Kft. orvosi ügyeletről szóló beszámolóját. Maglódot és Ecsert a 7 orvossal, köztük gyermek szakorvossal, 5 nővérrel és 3 sofőrrel rendelkező szolgálat látja el. A testület hozzájárult, hogy dr. Babos Örs Levente 1 évre sportorvosként is igénybe vegye a rendelőt. A Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ beszámolójának maglódi részét Mayerné Lénárd Aranka írta, és szóban hozzáfűzte: akár panaszkodhatna is az őket mármár agyon nyomó munkáról, de épp arról ismerszenek meg, hogy ezt nem hagyják. Szeretnek erő felett is értelmet találni hivatásukban. A hagyományos tiszakécskei önismereti táborról is beszélt, jelenleg az intézményvezető szerint nem tudnak fiúkat bevonni, aminek akadálya, hogy a Márton Éva doktornő jóvoltából szívességként használt ingatlanban egy mosdó van, és a családsegítők is mind nők. Ha kapnának férfi segítséget, valóban létező nagy igényt tudnának kielégíteni.

Sürgősségi eljárásban keretében hozott döntést a képviselő testület a Kacifántos Gyermekeink Mosolyáért Alapítvány épület-igényéről. Az alapítvány a halmozottan sérült gyerekeknek nyújtana napközbeni ellátást. A képviselők a Dózsa Gy. u.-i egykori Csendes kocsma épületét ajánlották fel jelenleg egy évre, megállapodva arról is, hogy a használatba vételhez mennyi közösségi munkát biztosítanak. Hosszú Tibor iskolaigazgató beszámolt róla, hogy kibővítik a művészeti tagozatot, ahol az eddigi hangszeres oktatásban a komolyzenei tanszakok mellett szeptembertől népzenei osztályt is indítanak. Ez létszámbővítéssel nem fog járni.

A város és intézményei igényeinek kielégítésére csoportos gázenergia beszerzést engedélyeztek a képviselők 2018–2020 közötti időszakra.

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login