Polgármesteri tájékoztató 2018. február

A februári testületi ülések legfontosabb napirendi pontja az éves költségvetés. Az idei évben már a saját bevétel aránya a nagyobb. Az éves bevételeinkből az állami normatíva 42%-ával szemben 58%-os saját bevétellel rendelkezik az önkormányzat. Az éves költségvetési keret összesen 1,8 milliárd forint. 2018-ban elsődleges szempontként a település- és intézményüzemeltetést vette figyelembe a képviselő testület. Az idei év legfontosabb fejlesztési célja a bölcsőde, és az új egészségház. A testület egyhangúlag fogadta el a város 2018. évi költségvetéséről szóló rendeletet.

A bölcsőde közbeszerzési eljárása a testületi ülésen lezáródott. A bölcsőde beruházás közbeszerzésének név szerinti szavazással kísért eredménye, hogy a 3 ajánlattevő közül egy érvénytelen volt, illetve az 1991-ben alapított nívódíjas Gomép Kft. 299,4 milliós ajánlata volt a legkedvezőbb. Az eredményhirdetéstől számított 360 napon belül be kell fejezni a fejlesztést, a jövő év elején pedig megkezdené az intézmény a működést.

Önkormányzati gazdasági társaságként a MagHáz 66 millió Ft, a Maglód Projekt 240 milli Ft-os támogatásban részesül, főként működésre.

Az Ady Endre, János, Lovassy és a Sallai utca felújítását pályázati forrásokból tervezzük megvalósítani. Szintén pályázati forrásból valósul meg a nyaralói iskola udvarán kialakítandó kosárlabda pálya. A sportcsarnok építésének támogatásáról, bízunk benne, mihamarabb dönt a kézilabda szövetség.

Az NGM márciusi útépítési pályázatán keresztül, maximum 150 millió Ft-os támogatásból a már engedélyezés alatt álló utak jöhetnek szóba, közülük is gondos mérlegelés alapján a Mendel, a Kepler, a Kisfaludy és a Báthory utca fejlesztésére kerülhet sor pozitív elbírálás esetén.

A települési támogatásokról 2015 elején alkotott szociális rendeletet az azóta eltelt 3 év, a szakma és az illetékes bizottság összegzett tapasztalatai nyomán módosították. Egységessé válik a települési temetési támogatásra való jogosultság és a támogatás összege, a támogatási formáknál módosult a jogosultsági határ, más esetekben a támogatási összeg emelkedett általában 10%-kal (pl. a települési lakásfenntartási támogatásé).

Az országgyűlési választásokra készülve, Margruber János jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője javaslatára 24 szavazatszámláló bizottsági tagot és 9 póttagot szavazott meg a testület.

A Liszt Ferenc repülőtér és Monor között tervezett új vasúti nyomvonalon épülő felüljáró kezelésbe vételéről is döntött a testület, mert ennek révén a déli iparterület közvetlenül összeköthető a leendő 4-es autópályával, ami felértékeli ezt a Maglód számára fontos fejlesztési területet.

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login