ANGYALKÁZÁS A CSALÁD-ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATNÁL

Angyalkázás a Család-és Gyermekjóléti Szolgálatnál

                                                                                                                                                                                                                        A szolgálat idén is – az elmúlt évekhez hasonlóan – az „Angyalkázás” keretében karácsonyi adománygyűjtő akcióval igyekezett szebbé tenni a nehéz helyzetben lévő családok ünnepét. Ennek több párhuzamosan futó programja is volt.

 

  1. Vegyél eggyel többet” elnevezéssel a helyi Auchan áruházban munkatársaink és önkéntes segítőink részvételével – mintegy 60 fővel – december 2-án, 3-án és 4-én tartós élelmiszereket, édességeket, tisztítószereket gyűjtöttek. Az előző évekhez hasonló mennyiségű és értékű, mintegy 2,5 tonna adomány gyűlt össze, amelyből 140 család számára készítettek ajándékcsomagot, akikkel a szolgálat együttműködési megállapodással rendelkezik.
  2. Adománygyűjtő perselyek kihelyezése a város kereskedelmi egységeibe. November végétől december közepéig 20 forgalmasabb üzletben adományozhattak a vásárlók szolgálat részére pénzadományt. Az idén új felajánlásként a helyi Auchan áruház fenyőfa árusításához is vihettünk perselyt. Az így összegyűlt pénzből a karácsonyi csomagokba vásároltak nem tartós élelmiszereket, illetve olyan termékeket, amelyek hiányoztak, de szükségesek voltak. Így zsírt, szalonnát, kolbászt, babot, sárgaborsót, narancsot, a csomagoláshoz pedig nagyobb táskákat és zacskókat. Nem egyen-csomagok készültek, hanem a kliensek körülményeihez, a család létszámához igazodva, személyre szabottan állították össze a tartalmukat.
  3. Karácsonyfák gyülekezése: Ismét várták intézmények, szervezetek felajánlásait, akik fenyőt díszítettek, és ajánlottak fel családok részére. Ebben az évben egyik vállalkozó a Magház udvarán sok fenyőből erdőt rendezett be, feldíszítette és kivilágította az udvart, a kemencét, a színpadot, amelybe szolgálatunk is közreműködött. A rászorulók javára 5 fenyőt adományozott, ezeket díszítették fel a 3 óvoda, az iskola, és szolgálat munkatársai.

Egy másik helyi vállalkozó pedig 20 karácsonyfát vásárolt és ajánlott fel, amelyeket a feldíszített fenyőkkel együtt kiszállítottak olyan családok és egyedülállók részére, akik ezt maguk nem tudták volna megvásárolni.

Egyéb felajánlások, adományok:

Családi fényképezés: Helyi, az ország távolabbi részében, és külföldön tartózkodó fotósok – 7 szakember felajánlották, hogy családi fotókat készítenek műtermi minőségben a szolgálat kliensei körében. December 11-én egész napos műszakban 17 családról készítettek csodás felvételeket, amelyeket ingyenesen előhívnak és elküldenek az érintetteknek.

Auchan szeretetvendégség: Az Auchan Maglód Áruház új igazgatója karácsonyi vendégségre hívott 50 főt az áruházba, akiket a cég által forgalmazott termékekkel (kalács, pogácsa, beigli, üdítők) vendégelt meg. A családokat szolgálatunk javasolta és kísérte el a rendezvényre, ahol a családok tartalmas élelmiszercsomagot, a gyermekek pedig életkoruknak és nemüknek megfelelő ajándékokat: játékokat, könyveket, édességeket kaptak.

Ajándékgyűjtés és pénzadomány az Eagle Industry Hungary Kft-nél: Az újonnan Maglódon épült gyár vezetősége az Angyalkázáshoz csatlakozva játékokat, könyveket gyűjtött és hozott el szolgálathoz, valamint pénzadományt ajánlott fel, amelyet később egy családos kiránduláshoz szeretnének felhasználni.

Asztali-és ajtódíszek: Az Erdélyi Kör tagjai szép asztali-és ajtódíszeket készítettek, amelyeket az ajándékcsomagokra tettek és elvittek kliensekhez.

Élelmiszerek, játékok, szállítások felajánlása: A fent említetteken kívül többen - névtelenségüket kérve – tettek felajánlásokat és hoztak adományokat. Így kaptak valakitől 10 kg, egy másik vállalkozótól pedig 15 kg szaloncukrot. Az ajándékok és fenyőfák kiszállításában, a perselyek elhelyezésében és összeszedésében egy helyi kedves házaspár a segítségük már évek óta. Sok helyi lakos hozott ajándékokat, élelmiszereket, a sütéshez összeállított alapanyagokat, fenyődíszeket, a helyi iskola diákjai cipős dobozokba csomagolt ajándékokat. A szolgálat munkatársai is nagyon sokat dolgoztak ez idő alatt.

Minden adományozót nem is lehet felsorolni és számon tartani, de a megajándékozott családok nevében mindenkinek köszönik áldozatos szeretetetüket, amellyel gondoltak a nélkülözőkre, és széppé tették a karácsonyi ünnepüket!!

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login