A Maglódi Evangélikus Egyházközség pünkösdi templomdíszítése a Szentendrei Skanzenben

 

Tisztelt Maglódiak!

Már több fórumon is olvashatták, hogy 2018-ban a Maglódi Evangélikus Egyházközség pünkösdi templomdíszítése, mint tavaszköszöntő evangélikus egyházi szokás felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Jegyzékére.

A pünkösdi templomi zöldágazás szokásának megőrzése lehetőséget biztosít, ugyanakkor kötelezettséget is jelent nemcsak az Evangélikus Gyülekezet, hanem Maglód egésze számára is.

Idén első alkalommal ez a szép maglódi népszokás bemutatásra kerül a Szentendrei Skanzenben.Ha valaki érdeklődik iránta és szeretné látni a Kacamajka Néptáncegyüttes, a Maglódi Nő Klub, a Roszicska Hagyományőrző Egyesület, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, a Nyugdíjas Klub műsorát és egy, a maglódihoz hasonlóan feldíszített templomot, jöjjön el június 9-10-én a Szentendrei Skanzenbe.

Pünkösd vasárnap és hétfőn 14.40 kor fellép a Kacamajka Néptáncegyüttes a skanzen színpadán. A színpad mellett lévő Szent Anna kápolnában pedig megtekinthetik a különleges díszítést.

Pünkösd hétfőn egész nap találkozhatnak a maglódi hagyományőrző csoportok képviselőivel a skanzen területén!

Az érdeklődők megtekinthetik a zöldágazást itthon, a Maglódi Evangélikus Templomban. A 10:30-kor kezdődő ünnepi istentiszteletek előtt vagy után.

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login