VÁROSI BÖLCSŐDE

 

Épül a Városi Bölcsőde

Régóta küzdött érte az önkormányzat és régóta vártak a szülők a Városi Bölcsődére. Tavaly év végén, végre sikeres pályázati elbírálás után aláírhatta az önkormányzat a támogatási szerződést. Kora tavasszal már el is kezdődött a bölcsőde építése. A kivitelezővel egyeztetve, a lehető legrövidebb időn belül szeretnénk a bölcsődét felépíteni és átadni maglód legapróbbjainak.

A közel 900 négyzetméteres épületben 3 gondozási egységet és 6 csoportot alakítanak ki. Az épületben helyet kap egy tálalókonyha, mosoda, babakocsi-tároló, öltözők, mosdók, fűtési helyiség, két iroda és egy irattár. A leendő bölcsi természetesen teljesen akadálymentes lesz. A bölcsőde, maximum 84 kisgyermeknek tud helyet biztosítani. A bölcsődei helyek elbírálásakor, elsőbbséget élveznek a gyesről munkába visszatérő édesanyák 2 éves korú gyermekei, de szabad kapacitás esetén akár 20 hetes kortól beírathatóak a kisgyermekek.

A bölcsődei jelentkezési lapok, előreláthatólag november elejétől tölthetőek le Maglód Város honlapjáról (www.maglod.hu).

Mivel az építkezés még folyamatban van, és sok tényezőtől függ a munkálatok előrehaladása (időjárás, szakhatósági engedélyek, anyag-, eszközbeszerzések…) ezért még pontos nyitási időpontot nem tudunk adni, előreláthatólag év elején átadásra került az új intézmény.

További felmerülő kérdéseikre a 06/20-540-6358-as telefonszámon kaphatnak választ Gellérthegyi Tiborné Edit bölcsődevezetőtől.

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login