2010 - a civilek éve

  • Városunk jövője szempontjából kedvező jelként értékeltük, hogy ország első újszülöttje egy maglódi kislány lett. 2010-ben is változatlan maradt a korábbi tendencia – Maglód lélekszáma továbbra is fokozatosan növekszik. A létszám növekedés azonban magával hozza a minőségi fejlődést is. Erről a Napsugár Óvoda apróságai tettek ékes tanubizonyságot, amikor az Országos Tehetségfesztivál első helyét hozták el hagyományőrző táncaikkal.
  • 2010-ben másik óvodánk a Hétszínvirág is ünnepelt. Áprilisban EU-s pályázat révén új épületbe költözött a korábbi majd évszázados vizes falak közül. Az új Rákóczi utcai otthon mind belső, mind külső kialakításával a város büszkesége, a városközpont ékessége lett.
  • Az első őszi napok meghozták egy több éves önkormányzati és civil küzdelem gyümölcsét. A 31-es főút felújítása keretében végre elkészült a rég várt körforgalom Maglód kapujában a temető mellett. Az önkormányzat házatáján az év harmadik örömteli eseménye a nyertes bölcsőde építési pályázat volt.
  • Civil szervezeteink példás összefogással álltak az önkormányzat mögé, a háttérből segítve céljaik megvalósítását vagy önálló kezdeményezéseikkel gazdagították lakókörnyezetüket, erősítették a lokálpatrióta szemléletet. A Civil Szervezetek Maglódi Szövetsége kezdeményezésére megszületett a város első eseménynaptára, megszervezték és megrendezték a városi majálist tehermentesítve az önkormányzat költségvetését. Az árvíz és az iszaplavina károsultjai részére gyűjtést, az erdélyi árvák megsegítésére jótékonysági előadást, a helyi rászorultak számára ajándékosztást szerveztek.
  • A Maglódi Polgári Kör közadakozásból Trianon 90. évfordulóján Ereklyés Országzászlót állított a város központjában, melyet nagyszabású, méltó ünnepség keretében szenteltek fel.
  • A maglódi választóknál a korábbi tettek a kampányígéreteknél nagyobb súllyal estek latba, így valamennyi civil jelöltet mandátumhoz juttattak a helyhatósági választáson.
001   002   003   004

Maglód térkép

szechenyi terv cimlapon feher

 

RizVN Login